Tuesday, 19 September 2017

Author Archives: Дедо Варадин

Ѕвездата од Кутлеш

Новото СонЅе на слободата на брановите на Радио Свети Николе

На Радио Свети Николе 87,9fm почнаа да се емитуваат три нови емисии, чиј автор и уредник е Никола Ристевски од Институтот за Култура и Уметност...
Vanja Lazarova

Вања Лазарова – Од едно грло два гласа

Од едно грло два гласа Вања Лазарова на ЛОЗА 
Ѕвездата од Кутлеш

Macedonia – Aryan Ancestral Homeland

Russian Journal, JVs.21, 2008 Anatoly Klyosov: WHERE THE “SLOVENS’ AND “INDO-EUROPEANS’ CAME FROM? DNA-Genealogy provides the Answer “This is a scientific-popular paper on this sensational problem, in the true sense...
Ѕвездата од Кутлеш

The Greatest of all Kings, King of the Kings, Aleksandar from Makedon, Alexander the Great

The final resting place of the greatest of all Kings, King of the Kings, Aleksandar from Makedon, Alexander the Great is a location that is inspiring human brains for centuries. Many have tried to lie, manipulate, or just make meaningless profit from...
имагинариумот на доктор сонѕе имагинариум imaginarium

Ново во етерот – Имагинариум на брановите на Радио Свети Николе

Понеделник, среда и сабота – три различни емисии. Македонски книги, македонска музика, македонска работа.
nav genophonia

Македонска музика – Навестување

Од последниот албум на Македонската легенда Вања Лазарова со групата НАВ.
Ѕвездата од Кутлеш

Древното Овче Поле во новото време – Радио Свети Николе

Првата епизода ќе биде емитувана во сабота, на 15 април во 12 часот на брановите на Радио Свети Николе. Древното Овче Поле во новото време...
Александар Русјаков

Овој древен народ во себе носи неверојатна сила (интервју со Александар Русјаков)

Интервју со Александар Русјаков Здраво живо. Благодарам за овозможената прилика за разговор со редакцијата на ЛОЗА. Се надевам дека...
овче поле

Жетварско оро во Овче Поле (видео)

Волшебна Македонија!
nav genophonia

Македонска музика – МИСТИЧЕН ТАНЦ

Од последниот албум на Македонската легенда Вања Лазарова, во соработка со групата НАВ.