Sunday, 22 October 2017

Author Archives:

Јудеја под Македонска власт

Македонија и Евреите / Macedonia and the Jewish people

. Кога зборуваме за конкретна историска врска меѓу Македонија и еврејската нација, не би можеле да си дозволиме а да не ја споменеме...
Александар во Ерусалим

Јудеја под Македонска власт

Александар сакал негова слика да биде ставена во ерусалимскиот храм, но свештеникот ја одбил неговата желба бидејќи била несоодветна...
Александар во Ерусалим

Македонија и Еврејскиот народ

Не попусто е речено дека историјата е огледало на вековите. Во ова чудесно огледало од античко македонска и еврејска историја, се опфатени...
aaron assa macedonia and the jewish people

Македонија и Евреите

Македонија и Еврејскиот народ од Арон Аса е-книга