Monday, 20 November 2017

Search for Волф Ошлис

ГерМакедонија

Македонистот Волф Ошлис

– Нема ништо полесно отколку да бидеш пријател во Македонија. Јас сум тоа од 1975 година до денес, најчесто како гостин на Семинарот...
Големиот Цар Македонски

Германците и Александар Македонски

 Дали не беа направени првите истражувања за античките Македонци од Германци? И не беа ли од нив напишани најбитните биографии на Александар?...
un État indépendant macédonien

Германците за Македонија во 19 век

Како германските македонисти, го гледаа и го третираа јазикот на Македонците? Одговорот ни дава бројни податоци за стручниот и личниот...
Крсте од Постол

Mисирков – магна карта за Македонија

Разговор со Волф Ошлис Нова Македонија 1988  
интересни-топоними-на-старата-мапа

Германски третман на македонскиот јазик

Повеќе од два века интелектуалната јавност, публицистите и историчарите во Германија, пишуваат автентично и неутрално за постоењето...
Волф Ошлис за Мисирков_0008

Мисирков и германските браќа по дух

На почетокот на минатиот век во и околу Македонија постоела една неподнослива положба што им била позната на либералните Европејци....
Волф Ошлис

Што се всушност “славо-Македонци”

Волф Ошлис – ГерМакедонија