Monday, 20 November 2017

Тивката окупација на Република Македонија

Што сакаат да постигнат странските војски со нивното претставување на воена опрема на плоштадите низ Република Македонија? Во земјата која упорно се труди да е понизна и покорна пред поголемите земски сили, па и пред соседите? Старите велеа – Штом се градат патишта, војска ќе мине, деца…

Дали ова е тивка окупација на Македонија? Вежбата во РМ, насловена како Dragon Guardian, има доволно симболичен наслов за да се замислите барем за миг, почитувани читатели. Каков ли тоа змеј сакаат да чуваат кучињата на војната? Помислете, да не случајно, само случајно се дел од свитата на ламјата, додека вие не верувате во нашиот Змеј? 😉

Во земјата од каде се организирала армијата која под водство на последниот голем Македонец ја создала огромната Македонска империја…

end the war number-of-years-america-at-war peace is cheaper tanks_no_thanks Tupac-Shakur-Quote-They-Got-Money-For-Wars-But-They-Cant-Feed-The-Poor

„Таа е ехо на нечии трауми…“