Sunday, 22 October 2017

Праисториски пронајдоци во древното Овче Поле

Во македонските медиуми одекна веста за пронајдената палеолитска станица во Овче Поле, каде археолозите пронашле човечки орудија од пред многу илјади години. Колку такви „станици“ има само во Овчеполието, времето ќе покаже. Во меѓувреме, Република Македонија под итно треба да го заштити непроценливото културно наследство и да превземе сериозни мерки за детални научни истражувања на далечното минато кое се крие под нашето тло.

узун мера

Google search: узун мера турски гробишта