Волшебна Македонија – трета епизода

Волшебна Македонија на брановите на Радио Свети Николе 87,9fm. Секоја среда од 20 часот.

волшебна Македонија

Трета епизода:

текстови
Живиот бит на Македонскиот мит
Македонците и волкот
Управувањето со културното наследство во новиот поредок

музика
Д.Н.О. – Огледало
Баклава – Змеј горјанин
Архангел – И човек и волк
La Colonie Volvox & Теодосиј Спасов – Тумба, думба дивина

музичка позадина – Леб и Сол – Бистра вода

Leave a Reply