Sunday, 25 June 2017

Порака од Еден Македонец до Скопјани

Порака од Еден Македонец до Скопјани

Скопјани, ако сте воопшто Скопјани, гледате ли дека на Водно ви се гради Вавилонска кула, поголема од Крстот? Така ли ќе стигнете до височините небесни? Со материјалните нешта не можеме да стигнеме до Бога, туку само со духовни. Градењето на новата Вавилонска кула на Водно претставува пропаст на човечкиот род. Материјалното не може да ви ги исчисти гревовите и со пари нема како да стигнете до духовното спознание и вистинската човечка слобода. Градењето на објект повисок од тој крст горе, јасно кажува која е намерата и со каква цел се случува тоа. Па, ако сте воопшто Скопјани, и сега ли ќе премолчите или ќе го заштитите Скопје?

Еден Македонец

Човекот што се плашеше дека ќе го запали небото
Опожарени села, исклан народ, запленети жени и деца...
Колку цркви имало во градот на Свети Никола?
Третиот степен - Мајстор
Честита сувереност!
Каменот сведок мудро што молчи одговор бара во моиве очи
Верувањата за ѕвездите кај македонскиот народ
Овче Поле погледнато од објективот на Киклоп (фото)
Старите носии на убавите Овчеполски невести
Македонски еротски приказни - Миле машала што виде се изеба