Горан Трајкоски – На светов убавина (концерт)

На Светов Убавина. Концерт на Горан Трајкоски на МНТ Фест,
19 април, 2016
17 песни од театарски претстави во периодот од 2003 до 2013

01-Како смртта умира, (Хамлет, 2010)
02-Срце на срца срцето, (Последниот ден на Мисирков, 2008)
03-Исто прашење,(Делириум за двајца, 2007)
04-Банки дигнаа палати (Бегалка, 2007)
05-Дафина (Р, 2009)
06-Life Is A Shadow (М.М.Е.К.П.П., 2004)
07-ПСАЛМ 13 (Вечната куќа, 2013)
08-Црнила (Црнила, 2004)
09-Очи црни ископајте (Последниот ден на Мисирков, 2008)
10-Ѓурѓе (Карамазови, 2009)
11-Кому (Делириум за двајца, 2007)
12-Бесмислата на историјата (Ромео и Јулија, 2008)
13-Кралот е гол (М.М.Е.К.П.П., 2004)
14-На светов убавина (Хамлет, 2010)
15-Два орли (Р, 2009)
16-Тишина (Делириум за двајца, 2007) ,
17-ПСАЛМ 118 (Вечната куќа, 2013)
——————————————————————————————————–

01-Марија Ѓаковска, виолина
02-Петар Христов, саксофон, кларинет
03-Анастасиос Иоану, кларинет
04-Анастазија Христовска, флејта
05-Бранко Илиевски, тромбон
06- Антонио Костевски хорна
07-Дејан Теодосиевски, виолончело
08-Фана Спиркоска, виола
09-Игор Василев, бас, клавијатури
10-Горан Јаневски, гитара
11-Сашко Костов, удиралки
12-Игор Зотиќ, клавијатури, семплер
13-Арна Шијак, вокал
14-Елена Христова, вокал
15-Горан Трајкоски, вокал, електронски инструменти

na svetov ubavina

Leave a Reply