Првата извидничка акција во Овче Поле

На 20 05 1972 година на Градиштанска Планина (Ѓуриште) е одржана првата извидничка акција во општината Свети Николе. Оваа акција е поврзана со почетокот на работата на Извидничкиот одред Гоце Делчев кој во изминативе 40 години е главниот носител на извидничкото движење во општината Свети Николе.

boy-scout-symbol-clip-art-clipart-best-AQ6i76-clipart

1 Comment

Leave a Reply