Изложба на плакати од Полска во Народниот Музеј во Свети Николе

Полската школа за плакат која е во Народниот Музеј во Свети Николе од денес до 3ти наредниот месец, претставува врвен претставник на плакатната уметност во светот по Втората светска војна и креативноста во полското општество по војната, во периодот на движењето „Солидарност“ и периодот на плурализмот.

Изложбата е дел од проектот за вмрежување и соработка на Музејот на град Скопје и останатите музеи во Македонија.

DSC00152 DSC00155 DSC00156 DSC00169 DSC00176 DSC00180 DSC00185 DSC00186 DSC00188 DSC00204 DSC00208

Повеќе фотографии и информации – Фото ЅЕ & Народен музеј Свети Николе

Leave a Reply