Sunday, 20 October 8689

Галилео Галилеј пред инквизицискиот суд

Пред 383 години Галилео Галилеј бил осуден на доживотна робија, која подоцна била преиначена во куќен притвор, а неговите дела биле осудени како опасни за религијата. Сепак се врти!

Галилео Галилеј пред инквизицискиот суд

превземено од Маргина број 33