Милозвучните македонски шлагери – Една сказна vol.1

Прв дел на микстејп серијалот “Една Сказна”, составен од малку преостанатите музички парчиња на старата македонска музичка ризница. 50-минутен коктел од строго македонски забавни мелодии од 60тите и 70тите!

Микс: Ненад Стефаноски (Foolish Green, Green Out, Legijata)
Омот: Мики Стефаноски

edna skazna vol 1

01. Верица Ристевска – Зошто не доаѓаш повеќе
02. Нина Спирова – Нека мине драги
03. Зорица Поп-Панкова – Каде си
04. Зденка Ковачичек – Еден ден ќе бидеш мој
05. Зорица Поп-Панкова – Прости ми
06. Зафир Хаџиманов – Зошто
07. Верица Ристевска – Секој од нас
08. Славе Димитров – Јас помнам
09. Драган Мијалковски – Капка жешка
10. Снежана Матовска – Автобусот бр.2
11. Славе Димитров – Погледи ти крадам
12. Даниела Панчетовиќ – Ми подаваш рака
13. Група Македонија – Љубов далечна моја
14. Импулси – Жедно срце
15. Андреј Сопронов – Една сказна
16. Нина Спирова – Здодевно е
17. Томислав Маниќ – Поздрав на Марија
18. Даниела Панчетовиќ – Биди малку нежен
19. Маја Оџаклиевска – В облак сонце
20. Бисера Веленталиќ – Те барам
21. Нина Спирова – Го љубам
22. Нина Спирова – Заборавена песна
23. Драган Ѓаконовски Шпато – Поздрав до оркестарот
24. Веле Матевски – Сини очи
25. Драган Мијалковски – Дај ми молњи

1 Comment

  • […] претходно – Една сказна vol.1 (клик) […]

Leave a Reply