Двата научни текстови за големиот геоглиф во Овче Поле

Каква порака пренесува симболот кој што е вцртан во геоглифот во Овче Поле?

DCIM100MEDIADJI_0019.JPG

Со своите импресивни димензии, овој рид се забележува и од периферијата на градот на Свети Никола, но и од повеќе други локации во Овче Поле. Според официјалниот став на македонските археолози, таму нема ништо друго освен воени ровови за кои велат дека се од пред околу еден век. Меѓународниот научен тим кој што ги вршеше архео – акустичните мерења на оваа мистична локација, во своите научни трудови тврди дека ова место вибрира на посебен начин за човечкиот организам, но и дека под ридот постојат подземни простории.

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

Дури и да се испостави дека нема ништо под геоглифот (што е малку веројатно), симболот кој што е вцртан внатре и кореспондира со созвездието Касиопеја и нејзиното вртење околу Северница, но и со древните писма – линеарно б, етрурско, староарамејско и писмото од Каменот од Розета, со сигурност има силно влијание на човечката свест на генерацијата луѓе кои сега живеат на планетата Земја.

DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Месноста каде што се наоѓа овој рид со симбол кој што најчисто се гледа од птичја перспектива го носи името Канда, збор кој освен во Македонскиот јазик, се сретнува и во древниот Санскрит.

DCIM100MEDIADJI_0015.JPG

Како на небото, така и на земјата. Како внатре, така и надвор. Нека има светлина, ЅЕ 🙂

 

Прочитајте ги двата научни трудови за геоглифот во Овче Поле:

Archaeoacoustic analysis of the ancient site of Kanda (Macedonia) – Preliminary results

Archaeoacoustic analysis of Kanda Hill in Macedonia – Study of the peculiar EM phenomena and audio frequency vibrations

повеќе за геоглифот на ЛОЗА (клик)

2 Comments

  • […] Двата научни текстови за геоглифот […]

  • […] Двата научни текстови за геоглифот во Овче Поле […]

Leave a Reply