Monday, 23 October 2017

Пристигнува споменикот на македонскиот змеј

Деновиве ќе биде поставен новиот споменик во Скопје. Се очекува да пристигне огромната скулптура од бронза и неколку други материјали за кои што сеуште немаме информација. Од извори блиски до спонзорите дознаваме дека станува збор за 34 метарски споменик на Mакедонскиот Змеј. Она што сеуште се крие од јавноста е дали Змејот ќе пристигне сам, или со неговата Змејица.

Zmej i Zmejica

извор – Нов споменик на градскиот плоштад!