Окултни сили (Forces occultes, Occult forces) – филм од 1943та година

affiche-du-film-francais-forces-occultes

Овој филм го раскажува делот од животот на еден млад војник кој станува член на братството на Слободните Масони. Со време научува дека масоните, заедно со Евреите, Англија и Америја тајно договараат да ја втурнат Франција во војна со Германија.

hqdefault

По Втората светска војна, сценаристот на филмот бил затворен, а режисерот убиен. Occult forces, или на француски Forces occultes е филм порачан во 1942ра од Propaganda Abteilung, одделот на Министерството за пропаганда на Третиот Рајх кој бил одговорен за Франција.

Forces Occultes

 

Leave a Reply