Monday, 23 October 2017

Еве Сонце пак

Еве сонце пак,

еве сонце пак,

еве сонце пак,

еве сонце пак.

Мило мое, маглата полека се крена

Сега денот знае да трае неколку дена

Еве сонце пак,

еве сонце пак,

И знај, така треба.

Мило мое, темнината пак ќе биде ретка

Сега знаеш – светлоста нема да чека

Еве сонце пак,

еве сонце пак,

И знај, така треба.

(кукурику петле)

Да, да, да, сонце пак.

Да, да, да, доаѓа пак.

Да, да, да, сонце пак.

Мило мое, нов ден се раѓа со сета сила

Гледај како младото сонце учи да плива

Еве сонце пак,

еве сонце пак,

И знај, така треба.

Мило мое, песната пак ти допира усни

Мило мое, се смееме како да сме луди

Еве сонце пак,

еве сонце пак,

И знај, така треба.

 

 

Оркестар Наше Маало – Еве Сонце пак

Ѕвездата од Кутлеш