Лов на лав

 

 

Кога се фаќаш во заграб со лав

не грижи се за драскањата од предните шепи –

скрши му го отпорот од задните нозе

и мавни со секирата по ‘рбетот

 

После неговиот череп

ќе ѕуни шупливо

ко тиква

 

 

 

 

 

 

 

 

Така некогаш ловецот – шаман

а сега ти со песнава

– збирка Опсада

мозаик од Пела

ММКД 2012

 

Leave a Reply