Tuesday, 19 October 3773

Улицата на љубовта

I-am-not-mad.-I-am-only-interested-in-freedom.-Good-Luck-by-Jim-Morrison

…се прашувам – што прават таму?

На лето, во недела и преку цела година?

Мене ми е овака можеби и најдобро.

Таа живее во улицата на љубовта…

Гиш

Сашо Гигов го чита Џим Морисон на Македонско радио.

Capture_002

Окупирај го Рајот...
ЛОЗА 1892 - 2015 историска видовитост
Американците сакале слободна Македонија уште во 1783
Војводата со саканото хоби
Коста Цепенков - екимот на сиромашните
Тројца пратеници бараат права за бугарските Македонци
Свети Николе не е Свети Никаде, туку градот на Свети Никола
Ако ја укинат слободната љубов... (Интервју со Бранко од Фолтин)
Војнички ровови, гробот на Александар Македонски или нешто многу постаро?
Животот и Смртта, Лагата и Вистината