Тајната на Олимпија – гробот на Александар

Собранието на Македонците било разочарано и одлучило Олимпија да биде убиена. Била собрани помлади војници, кои не биле од тие на Александар, и некои скитници, за да се оствари погубувањето на мајката на Македонскиот цар. Притисоците траеле до 14от роденден на синот на Александар, кога…

Leave a Reply