Европската конференција на големите масонски мајстори

Во саботата на 6ти јуни, во Белград се одржа Европската Конференција на Големите Мајстори во организација на Регуларната Голема Ложа на Србија – најголемиот масонски собир кој било кога се одржал во Србија. Оваа конференција ги собрала Големите Мајстори на регуларните големи ложи и нивните делегации од 44 европски земји, вклучително и најголемите европски масонски ложи, како Обединетата Голема Ложа на Англија, Обединетата Голема Ложа на Германија, Големата Ложа на Русија и други. Воедно, конференцијата во Белград претставува најголем масонски собир во целиот свет годинава.

На овој собир се разгледувале важни теми за слободното ѕидарство ширум светот, со посебен осврт на доприносот на слободното ѕидарство за вкупниот развој на човештвото, а посебно за развојот во Европа.

извор – Регуларна Голема Ложа на Србија на древните, слободни и прифатени масони

1 Comment

  • […] […]

Leave a Reply