Tuesday, 21 November 2017

Песна за Александар Македонски

”Alexander The Great” – песна која се продуцираше по повод мултимедијалната изложба Лицата на Александар и Градот со седум Капии, во септември минатата година во Порта Македонија. Истата беше пуштена на Македонската Радио Телевизија и на неколку други медиуми.

Продуцент е 21 годишниот Александар Миличевиќ, кој има македонско потекло а живее и работи во Шведска.

Александар, младиот македонски продуцент кој живее и работи во Шведска

Чувствувам специјална конекција со Александар баш поради моите македонски корени, но и поради тоа што го носам неговото име. Кога ја продуцирав музиката сакав таа на слушателот да му пренесе чувство на сила, соединување и верба. -вели младиот продуцент

Д Винчич Систерс и продуцентот овозможија песната да биде слушната и превземена од ЛОЗА (клик)

Крал треф