Курирот на Гоце

Македонска телевизиска серија.

Во главните улоги:

Димко – Данчо Чеврески
Гоце Делчев- Дарко Дамевски
Јонче – Мето Јовановски
Јане Сандански – Драги Костовски
Ефтим – Мите Грозданов
Шабан – Димитар Костов
Аџи Сабри – Вукан Диневски
Ванде – Благоја Чоревски
Елена – Стојна Костовска
Дедо Марко – Петре Прличко
Тоде Бакалот – Тодор Николовски

Во останатите улоги:

Панче Камџик
Милица Стојанова
Димитар Гешовски
Џемаил Максут
Љубиша Трајковски
Васил Шумански
Шишман Ангеловски
Љутви Сејфула
Рампо Коневски
Јосиф Јосифовски
Лилјана Георгиева
Ратка Чоревска
Борис Стојчевски
Блаже Алексоски
Бедија Беговска
Емилија Андреева
Слаѓана Нешиќ
Спасе Нелов
Методија Марковски
Илија Милчин
Димитар Илиевски
Васо Ангеловски
Илија Струмениковски
Никола Димитров
Димитар Тодоров

Режија – Благој Андреев

Серијалот можете да го гледате тука (клик)

Leave a Reply