Monday, 21 August 2017

Казимет

Јас познавам две историски светски трагедии – ирската и македонската. Тоа се две окрвавени огништа, два измачени народи.

(Казимет е ирски родољуб и револуционер, обесен од англиските колонијални власти заради неговата дејност за национално ослободување на ирскиот народ.)