Saturday, 19 October 8137

Дервиши – документарен филм (1955)

Производство: Вардар филм – Скопје
Род: Документарен филм
Времетраење: 11 минути
Во боја: црно-бел
Година: 1955
Содржина: Во филмот се прикажани верските обреди на дервишите од сектата Рифаи.
Режија: Петровски Ацо
Сценарио: Леов Тома
Монтажа: Личеноски Вељо
Снимател: Петковски Љубе
Тон: Петковски Војне
Асистент снимател: Петровски Иван
Соработник: Гаиќ Душан