Thursday, 21 September 2017

Документарецот што ја шокираше Грција

Овој документарен филм ја раскажува вистината за создавањето на Грчката држава во 19от век. Лажни факти, избришани податоци, манипулација со древното наследство, влијанието на Германија, улогата на Православната Црква се само дел од машинеријата за создавањето на “најдревната нација на светот”. Емитуван од грчата телевизија TV SKAI, достапен со превод на англиски.