Tuesday, 21 November 2017

Македонскиот јазол

 Врз база на необјавени документи од политичкиот архив на Министерството за надворешни работи на Република Германија за темата „Балкански сојуз“, авторот Ханс-Лотар Штепан го докажува постоењето на засебен македонски народ, не на еден бугарско-македонски, не на грчко-македонски, не на српско-македонски народ и не на албанско-македонски, туку на засебен македонски народ, пишува во книгата „Македонскиот јазол“.

Автор на ова значајно дело е првиот германски амбасадор во Македонија, а ја објави скопското книгоиздателство „Аз-буки“.

претходно: Дали е за чудење што Македонците развојот на настаните го гледаат како закана и сакаат да имаат повеќе деца, само за да не бидат потиснати од едно растечко малцинство во својата сопствена држава?

 

Македонскиот Јазол

Протест против поставување на грчки владика во Охрид
Черни воскресеници - "оние што се вратиле"
Исихазам - филозофија на православниот монашки мистицизам
Метох - документарен филм
Мариовска свадба (1966та година)
Што барал Кирил Прличев во Света Софија?
Неколку мисли на Гоце Делчев
Исчезнатото и оттуѓено културно богатство на Македонија
Македонија им останува на Македонците (1887ма година)
Духот на Александар Македонски повторно во Македонија (сподели нека се шири свеста)